Yhteistyöstä ja omasta päästä

Se on kaksipiippuinen juttu, kaksiteräinen miekkakin.

Mielialat vaihtelee
Kauan yksin töitä tehneenä, tulee mieleen ajatus että yhdessä tehden saa aikaiseksi enemmän, töitä voi jakaa, vastuita tasata, asioille saa uusia, erilaisia mielipiteitä. Lopputuloksesta on mahtavasti yllättynyt, kun omat mielipiteet näkyvät fuusiona muiden luovien ihmisten mielipiteisiin.
Ja vaikka pään sisällä tuntuu, ettei kaikki mennyt kuten itse olisi halunnut, on tyytyväinen olo ja kunnioittaa kaikkien luovia ajatuksia ja visioita.

Mutta, kun se ei toimi, se ei toimi. Yhteistyössä puhutaan kaikki yleisellä tasolla, "tehdään", "suunnitellaan", "mietitään". Kaikki aika menee ryhmän hoputtamiseen ja asioista muistuttamiseen.
Jotta työ joskus valmistuisi, sen tekee se ryhmän kiltein tai aktiivisin. Siitä ei jää käteen yhtään mitään muuta, kuin paha mieli ja hammasten kiristys. AAARRGH, Ei kiitos.

Kuin tanssi

Tulinko ymmärretyksi

Ajatusten vaihtoa

Viiksillä vai ilman 
 Sitten on sellaista yhteistyötä, mitä tehdään yhdessä ja yhteisvastuullisesti ja sanattomasti jokainen hoitaa oman tonttinsa kyselemättä. Niin on minulla nyt etuoikeutettuna käsillätekijänä tehdä yhteistyötä Jyväskylän Sokoksen kanssa. Minä saan tuotteilleni hyvän jäälleenmyyntipaikan, uusia, erilaisia asiakkaita. Sokos taas saa palveltua turistit, paikallisten tuotteiden kyselijät, Osoitettua, että toimii myös pienen asialla. Ja tämän yhteistyön olen hoitanut niin hyvin kuin taidan, kyselen tarpeita, vaihdan valikoimaa, käyn tarkistamassa osastoni tuotetarpeet. Aktiivinen toimintani ja tietysti kivat tuotteet toivat minulle kodin osastolle hienon oman ständin, missä tuotteet ovat näyttävästi esillä.
Sokos lanseeraus maaliskuu 2015

Sokoksen oma Popper ständi 2016

Kommentit

Suositut tekstit