Uusi vuosi, tervetuloa

Onneksi se on ohi, viime vuosi 2016. Henkisesti raskaimpia mitä olen koskaan kokenut. Melkein jo alkoi vaikuttaa luovaan työhön ja todella vaikea pitää positiivinen mieliala.
Kohtasin kuoleman jälleen kerran, ympärilläni ihmiset henkivät negatiivisuutta, pahansuopaa kanssakulkijoille, puhumattakaan mitä koko Suomessa tapahtuu pieniä ja apua tarvitsevia kohtaan.

Poltan sen pois historian kirjoista.
Tai sovitaan että se oli olemassa, kaikki pahantekijät vain heräävät tänään ja tajuavat miten muuttaa omaa käytöstään. Pitävät huolta läheisistä ilman taka-ajatuksia, lopettavat haukkumisen ja kiusaamisen, kohtelevat jokaista niinkuin itse haluavat tulla kohdelluksi.
Tulevaisuus on meidän lapsissa ja nuorissa, niille parempaa polkua, mitä talsia tulevaisuuteen, vanhuksille ja apua tarvitseville kaikki apu, mitä vaan voi antaa. Ja luonto, luonto, voi miten me sinua kohdellaankaan...

Nuo asiat saavat minun hartiani välillä niin painavaksi, että mielekkyys katoaa elämästä.
Mitä voin tehdä? Olenko osaltani aiheuttamassa tätä kaikkea?

Ainakin pyrin jokaisella valinnalla tekemään hyviä asioita. Ja luovassa työssänikin teen mahdollisimman viisaita päätöksiä. Tietysti täytän maailmaa uusilla tuotteilla, mutta teen  ne niin hyvin, että uutta ei tarvitse tilalle pitkään aikaan.
Samoin mieleni, olen jääräpää ja kyseenalaistaja, pyrkimyksellä, että edes jollain joskus lamppu syttyy ja uusi ajatus päässä muuttaa tapaa toimia. Jos kukaan ei sano mitään, ikäviäkin asioita, mitään ei koskaan tapahdu, eikä synny edes keskustelua.

Luovaa tätä vuotta minulle ja sinulle.

ps. Tuo takassa polttamani hahmo on kirppikseltä ostettu vanerinen dinosaurus-palapeli. Se muuttui palaessaan lohikäärmeeksi.


Kommentit

Suositut tekstit